Η αλλαντοποιία ΘΡΑΚΗ κατάγεται από τη γη των 2 ηπείρων και των 3 θαλασσών. Τον τόπο που ιστορικά μοιράστηκαν οι περισσότεροι άνθρωποι και πολιτισμοί. Εκεί, στις Φέρες Έβρου ξεκίνησε το 1972 η μικρή αλλαντοποιία που πάτησε γερά πάνω στη βαθιά παράδοση στην κτηνοτροφία και την παρασκευή αλλαντικών - την πιο πλούσια πηγή ενέργειας για ανθρώπους που δοκιμάζονται στη σκληρή δουλειά της υπαίθρου και τους βαρείς χειμώνες. Σύντομα, το χαρμάνι βαλκανικής, ανατολίτικης και ποντιακής κουζίνας ξεχώρισε τα αλλαντικά ΘΡΑΚΗ. Τα περιβόητα λουκάνικα ΘΡΑΚΗ κυριάρχησαν στην αγορά της Βόρειας Ελλάδας και αργότερα όλης της χώρας.
Η πολυπολιτισμικότητα, ο γαστρονομικός πλούτος και οι καλά φυλαγμένες συνταγές παραμένουν η κινητήριος δύναμή μας. Ευθύνη μας, να στηρίξουμε την κτηνοτροφική παραγωγή του τόπου μας, την εξέλιξη και τη βιωσιμότητα των τοπικών κοινωνιών. Επιθυμία μας, να φτάσουν τα εκλεκτά αλλαντικά ΘΡΑΚΗ στο τραπέζι κάθε οικογένειας σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.
Σήμερα, η ΘΡΑΚΗ αλλάζει πρόσωπο, με νέα προϊόντα προσαρμοσμένα στις σύγχρονες ανάγκες των καταναλωτών, που συνδυάζονται με παραδοσιακές γεύσεις. Σήμερα, η απόλαυση είναι μεγαλύτερη και η ΘΡΑΚΗ είναι παντού!
Τα προϊόντα ΘΡΑΚΗ εξελίσσονται για να σας προσφέρουν υψηλή ποιότητα και διατροφική αξία στην καλύτερη τιμή. Επιθυμία μας είναι να απολαμβάνετε καθημερινά αλλαντικά που συνδυάζουν τις αγνές, παραδοσιακές γεύσεις με τις εκλεκτές πρώτες ύλες και τις σύγχρονες διατροφικές προδιαγραφές.
Στη ΘΡΑΚΗ τηρούμε υψηλές προδιαγραφές σε κάθε στάδιο της παραγωγής και της διάθεσης των προϊόντων μας. Μόνο οι καλύτερες πρώτες ύλες, οι πιστοποιημένοι προμηθευτές και διαδικασίες παραγωγής και τα επιλεγμένα σημεία διανομής εγγυώνται την ποιότητα που θέλουμε να απολαμβάνετε.
Η παράδοση των αλλαντικών ΘΡΑΚΗ δεν περιορίστηκε ποτέ από σύνορα. Οι πληθυσμοί της περιοχής, Κωνσταντινουπολίτες, Πόντιοι, Τούρκοι, Πομάκοι ή Ρομά, μοιράστηκαν το ταλέντο τους στα ζώα και τη γη και μπόλιασαν τις κουζίνες τους. Ο βαρύς χειμώνας απαιτούσε γεμάτα κελάρια και πλούσια εδέσματα όπως τα καβουρντισμένα, παστά ή διατηρημένα σε λίπος παχιά κρέατα που ήταν τα περίφημα θρακιώτικα αλλαντικά. Λουκάνικα, σουτζούκια, καβουρμάδες, παστουρμάδες και λαρδί ήταν οι ιδιοφυείς τρόποι των κτηνοτρόφων να αξιοποιούν όλα τα μέρη των σφαγίων τους και όλα τα ζώα του κοπαδιού τους: βουβάλια, αρνιά, κατσίκια, μοσχάρια και, φυσικά, γουρούνια.
Κάθε πληθυσμός έφερνε από τον τόπο του τη δική του τέχνη. Οι Καραμανλήδες της Καππαδοκίας ήταν αναμφισβήτητα οι μάστορες στον παστουρμά, τα σουτζούκια και τα περίφημα λουκάνικα. Όλοι όμως οι Θράκες ήταν μερακλήδες αλλαντοποιοί. Καβούρντιζαν το κρέας σε λίπος, το κάπνιζαν σε ξύλα βελανιδιάς, καρυδιάς και οξιάς ή το πάστωναν υπομονετικά. Καθένας είχε το δικό του μυστικό χαρμάνι. Μοσχοκάρυδο, μπαχάρι, κανέλα, γαρίφαλο, πάπρικα, μπούκοβο αλλά και ρίγανη, θυμάρι ή μέντα μετρίαζαν ή απογείωναν την ανατολίτικη χροιά κάθε λιχουδιάς.
Αυτή τη μεγάλη ιστορία της γεύσης και της εξαιρετικής ποιότητας κρατάμε σήμερα ζωντανή στα αλλαντικά ΘΡΑΚΗ και φέρνουμε στο τραπέζι σας.